Chokladkaka med mango

                        

Jag såg receptet på kartongen när en kompis hade köpt fryst mango till en smoothie, och jag blev tvungen att åka och köpa en kartong själv för att provbaka. Den blev en god efterrätt, och trots att vi bara var tre stycken så gick nästan hela kakan åt! Det är ett bra betyg! :D

100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
250 g fryst mango i bitar

Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker. Tillsätt den smälta choklad- och smörblandningen, mjöl och kakao och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. Tryck i mangobitarna, de behöver inte tina innan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna något och servera med vaniljglass.

Recept från Ica

Chokladtryfflar med likör

                      

Superenkla tryfflar som är lika roliga att göra när man vill sätta guldkant på lördagskvällen som när man vill ha en fin, god och hemmagjord gå-bort-present!

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk likör eller sprit, t ex Dooley´s, Baileys eller mörk rom

Kakao eller annat att rulla de färdiga pralinerna i

Hacka eller bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om ordentligt så att chokladen smälter. Rör i likören eller spriten. Häll chokladblandningen i en form (ca 20x15 cm) eller en isbitsform i silikon (den måste vara mjuk, annars går det inte att få ur pralinerna) om du vill ha en lite roligare form. låt svalna i rumstemperatur och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

Om du haft smeten i isbitsformar så tryck ut dem ur formen. Om du haft smeten i en annan form så skär den i fyrkanter, ca 25 st, och forma ev till kulor. Rulla tryfflarna i en skål med kakao och förvara i kylskåp.

Michael Jackson-tårta

                     

Lillebrors flickvän är ett stort fan av Michael Jackson, så när hon ville ha en tårta till sin förelsedag så var motivet givet. Det var kul att göra en så personlig men ändå så stilren tårta. Tyvärr bråkade sockerpastan lite, så det är därför man kan se lite små sprickor på tårtans ovansida. Jag tror att det beror på att jag köpte fel märke på gelatinet, men jag får prova mig fram tills det fungerar igen! :D

Tårtan:
•  Sockerkaksbotten
•  Lakritskräm
•  Limemousse
•  Smörkräm
•  Sockerpasta

Dekorationer:
•  Marsipan, färgad med svart pastafärg


RSS 2.0