Namngivelsetårtor till MoaKusinen skulle ha namngivelse för sin dotter Moa och önskade sig vita tårtor med rosa, turkosa och gula blommor - samma färger som blommorna på klänningen som lilltjejen skulle ha på sig. Hon ville ha blommorna i en båge på sidan som på bröllopstårtorna till mormor och morfar, och flickans namn och födelsedatum på tårtorna. Eftersom jag för det mesta skriver för hand på mina tårtor så är det svårt att få till samma text lika snyggt och i samma storlek på flera tårtor, så det fick bli text på två av tårtorna. När jag skulle dekorera de andra två tårtorna kom jag och tänka på att det är ett år den kusinen och hennes kille förlovade sig, och traditionen säger ju att vigseln ska vara inom ett år, så jag funderade på om de kanske skulle överraska oss med ett bröllop också när det ändå hade oss samlade. Jag kände mig inte säker nog för att skriva något om det på tårtorna, men jag tänkte att hjärtan är ju passande till bröllop, men även till ett barn om jag inte hade rätt. Men väl på cermonin så blev det mycket riktigt både namngivelse och giftermål! :D
Det var riktigt roligt att göra alla blommor i olika färger och former - speciellt nu när jag har beställt hem lite fler blomformar - men det tar x antal timmar att göra dem! Längre ner finns en bild på hur mycket blommor jag gjorde då de ligger på tork.

Tårtan:
•  Sockerkaksbotten
•  Dumlefluff
•  Hallongrädde
•  Marängsmörkräm
•  Sockerpasta

Dekorationer:
•  Sockerpasta ofärgad och färgad med grön, rosa, gul och turkos pastafärg och lite brun med chokladsmak
•  Strössel ("sockerpärlor" och "golden" från Dr Oetker)
•  Ätbart glitter i guld, brons och ivory
•  Kristyr färgad med gul pastafärg


FödelsedagstårtaI torsdags firade vi nästan hela familjens födelsedagar - både min, mammas och pappas. Dock blev det inte en så pampig tårta som jag hade tänkt, utan pappa ville ha sin favoritmarängtårta istället. Det passade alldeles utmärkt eftersom jag också tycker att tårtan är supermumsig (och tidigare så har mamma inte delat med sig av receptet eftersom hon tycker att det är kul att kunna baka nåt gott som inte jag kan ;D) och dels så blev vi inte så många som skulle äta av den. Dessutom fick jag mer tid över att njuta av den fina dagen! :D (Njöt dock lite för länge, så det är sambon som ringlat choklad och lagt dig jordgubbarna, jag hade fullt upp med att få mig själv klar innan gästerna kom!)

RSS 2.0