Vit chokladtryffel med likör



Detta är egentligen samma recept som chokladtryfflarna med likör, men när man använder vit choklad måste man minska mängden vätska något eftersom den vita chokladen är mjukare än den bruna. Jag använde likören Smörkola till dessa, och det är bland de godaste tryfflar jag någonsin gjort! Alla kring bordet älskade dem, och de tog slut först av allt på jättefatet på påskafton!

ca 20 st

3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 msk likör, jag använde Smörkolalikör, men receptet rekommenderar t ex cointreau
Florsocker att rulla tryfflarna i

Hacka eller bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om ordentligt så att chokladen smälter. Rör i likören. Häll chokladblandningen i en tallrik eller en isbitsform i silikon (den måste vara mjuk, annars går det inte att få ur pralinerna) om du vill ha en lite roligare form. Låt svalna i rumstemperatur och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

Om du haft smeten i isbitsformar så tryck ut dem ur formen. Om du haft smeten i en annan form så skär den i ca 20 bitar och forma ev till kulor. Rulla tryfflarna i en skål med florsocker och förvara i kylskåp.

Recept från tidningen Coop Mersmak



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0