Chokladtryfflar med likör

                      

Superenkla tryfflar som är lika roliga att göra när man vill sätta guldkant på lördagskvällen som när man vill ha en fin, god och hemmagjord gå-bort-present!

200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk likör eller sprit, t ex Dooley´s, Baileys eller mörk rom

Kakao eller annat att rulla de färdiga pralinerna i

Hacka eller bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om ordentligt så att chokladen smälter. Rör i likören eller spriten. Häll chokladblandningen i en form (ca 20x15 cm) eller en isbitsform i silikon (den måste vara mjuk, annars går det inte att få ur pralinerna) om du vill ha en lite roligare form. låt svalna i rumstemperatur och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

Om du haft smeten i isbitsformar så tryck ut dem ur formen. Om du haft smeten i en annan form så skär den i fyrkanter, ca 25 st, och forma ev till kulor. Rulla tryfflarna i en skål med kakao och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0