Vinbärskaka
En av mina stående favoritkakor sen flera år tillbaka. Spröd och saftig, och otroligt snabb och enkel att göra! Tror att den skulle bli lika god med andra typer av bär, men har ej provat detta än.
2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vinbär, färska eller frysta
Smör, kallt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det till äggsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar botten. Strö vinbären över smeten i formen och lägg på smöret i skivor, hyvlade med med osthyvel. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Serveras ljum eller kall med vaniljsås.
Recept från en f.d. arbetskamtrat
2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vinbär, färska eller frysta
Smör, kallt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det till äggsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar botten. Strö vinbären över smeten i formen och lägg på smöret i skivor, hyvlade med med osthyvel. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Serveras ljum eller kall med vaniljsås.
Recept från en f.d. arbetskamtrat
Kommentarer
Trackback