Solskenskaka



En saftig och supermumsig kaka som jag inte hittat någon som inte tycker om! Alla som bjudits på denna har svårt att sluta äta av den...

2 ägg + 1 äggvita (spara äggulan)
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Glasyr:
50 g smör
2 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 äggula (den som blev över från kakan)

Riven kokos till dekoration.

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform med riven kokos. Vispa ägg och socker pösigt. tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl. Tillsätt det heta vattnet under omrörning och blanda snabbt ihop smeten. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Låt kakan svalna något.

Glasyr:
Smält smöret och rör de övriga ingredienserna. Häll glasyren över kakan och strö sedan riven kokos över. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0