Sockerkaksbotten
En enkel, neutral tårtbotten som passar i de flesta tårtor. Kan föras i vanlig kakform (ca 2 L) eller i dubbel sats i långpanna, se nedan.
3 ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Stor tårtbotten:
Gör en dubbel sats enligt receptet ovan. Grädda i en mellanstor långpanna (ca 25*35 cm) i 175 grader i ca 35 minuter.
Tårtbottnarna går utmärkt att frysa, men bör delas innan infrysningen i två eller tre bottnar. Lägg gärna bakplåtspapper mellan bottnarna vid infrysningen så går det lättare att dela dem senare.
Recept från "Vår kokbok".
3 ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Stor tårtbotten:
Gör en dubbel sats enligt receptet ovan. Grädda i en mellanstor långpanna (ca 25*35 cm) i 175 grader i ca 35 minuter.
Tårtbottnarna går utmärkt att frysa, men bör delas innan infrysningen i två eller tre bottnar. Lägg gärna bakplåtspapper mellan bottnarna vid infrysningen så går det lättare att dela dem senare.
Recept från "Vår kokbok".
Kommentarer
Trackback