Mjuk chokladkaka
Kakan går utmärkt att använda som tårtbotten, och den går även bra att frysa (det kan dock vara en fördel att dela bottnen först och lägga bakplåtspapper mellan de olika delarna så är de lättare att separera när de tinats).
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokande vatten
225 g smör
2,75 dl socker
4 ägg
3,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda kakaopulver med kokande vatten i en skål tillsammans med smör och socker. Vispa luftigt och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.
Recept från "Jag vill ha choklad" av Trish Deseine
Kommentarer
Trackback