Kokos- och chokladmuffins

Jättegoda chokladmuffins med kokossmak. Oerhört mumsiga - men mäktiga! Glazen som spritsas på muffinsen är ganska lös till en början, men den stelnar när man spritsat klart - jättebra om man vill ta med sig muffinsen någonstans men ändå vill att de ska hålla sig fina. :D

ca 12 st normalstora muffins

Muffins:
1 dl kokosflingo
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe

Glaze:
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost


Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna under bakduk.

Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och vispa tills glazen är jämn utan klumpar. Spritsa glazen över cupcakesen. Dekorera gärna med strössel, marsipanblommor eller liknande.

Grundrecept från Leila bakar, men jag har gjort om det lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0