Cupcakes med Baileys och Dumle



Amerikansk storlek 12 st (jag har även gjort dem i vanlig storlek och det blev lika bra)

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4-5 msk Baileys
1 påse Dumle

Frosting: (blir mycket)
200 g Philadelphiaost
ca 5 dl florsocker
1-2 msk Baileys

Dekoration:
Chrunchy strössel ´
Ev. färska bär eller figurer i marsipan eller sockerpasta


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt. Rör i likören. Häll smeten i muffinsformar och lägg en dumlekola i varje. Grädda i ca 20 minuter, använd gärna en muffinsplåt då de gräddas så får muffinsen högre och finare form. Låt svalna unde bakduk.

Blanda philadelphiaost och Baileys. Tillsätt florsocker, lite i taget, tills frostingen är lagom söt och har en krämig konsistens, som mjukt smör. Bre frostingen på muffinsen strax före serveringen och dekorera med strössel och ev annan dekor.

Recept från dagensmuffin.se

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hej tjejen!



Mysig sida du jobbar med.

Superfint kakfat!!!!



Ha en bra dag

Kram

2009-06-23 @ 20:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0