Syltstjärnor


Ca 35 st

4 dl vetemjöl + lite till utbakningen
1 dl socker
200 g smör
1 ägg
1/2 dl hallonsylt

Hacka samman vetemjöl, socker och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. täck degen väl och låt den vila kallt över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut mördegen till ca 1/2 cm tjocklek på mjölad bakbänk, tillsätt ev mer mjöl och degen är för kladdig. Ta med kakmått ut lika många stora som smä stjärnor. De stora bör vara ca 7 cm mellan spetsarna, de mindre ca 4 cm. Ta ut ett runt hål i mitten av de små stjärnorna. Placera de små stjärnorna ovanpå de stora och lägg lite sylt i hålet i mitten. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.

Recept från tidningen Allers

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0