Passionsfruktstryffel



Jag provade att göra dessa i isbitsformar i silikon precis som jag gjorde med chokladtryfflarna med likör, men det gick inte speciellt bra eftersom den här smeten är mycker lösare, även när den stelnat.

Tryfflarna är dekorerade med lite ätbart guldpulver.

ca 25 st

200 g mörk choklad
2 passionsfrukter
1,5 dl vispgrädde
2 tsk honung
25 g smör
Kakao att rulla tryfflarna i

Hacka chokladen grovt. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda dem med grädde, honung, smör och den hackade chokladen i en kastrull. Värm försiktigt på låg temperatur. Rör om då och då. Ta kastrullen av värmen när chokladen smält och smeten är blank och fin. Häll upp tryffelsmeten i en bunke. Låt svalna något och ställ sedan in i kylen i ca 4 timmar. Forma smeten till små bollar/ägg. lägg bollarna på en bricka/tallrik med bakplåtspapper och låt stelna i kylen i ca 15 minuter. Rulla tryfflarna i kakao och förvara sedan i kylen tills de ska ätas.

Recept från tidningen Buffé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0