Blåbärsmousse

Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter

200 g blåbär, färska eller tinade frusna
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde


Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mixa bären. Hetta upp en del av de mixade blåbären i en kastrull och smält gelatinet där i. Blanda resten av de mosade blåbären med socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner även den. Låt stelna till i kylen innan du fyller tårtan.

Tips: passar bra ihop med vit chokladgrädde.

Recept från Baka baka liten kaka

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hej Malin!



Hoppas att allt är bra med Dig!

Inget nytt inspirerande på G?



Kram Matilda

2009-09-11 @ 09:24:33
URL: http://matilda.arningsmark.se
Postat av: Malin

Hej hej!



Allt bra här, med dig också hoppas jag!

Jodå, det är på väg, har bakat, syltat och grejjat i köket hela dagen idag, så det kommer nog in under helgen. :D Ska lägga in bilderna nu så går det fort sen.



Ha det gott!

2009-09-11 @ 19:25:15
URL: http://malinbakar.blogg.se/
Postat av: Sandy

Hej Malin!

Jag tänkte fråga dig vad för gelatinblad du använt dig av, är det vanliga från doctor oetker som man kan köpa i matbutikerna?



Jättebra blogg förresten!

Mvh Sandy

2012-06-24 @ 20:12:30
Postat av: Sandy

Juste glömde fråga om man kan frysa denna moussen?



Mvh Sandy

2012-06-24 @ 20:30:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0