Blåbärsmousse
Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter
200 g blåbär, färska eller tinade frusna
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mixa bären. Hetta upp en del av de mixade blåbären i en kastrull och smält gelatinet där i. Blanda resten av de mosade blåbären med socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner även den. Låt stelna till i kylen innan du fyller tårtan.
Tips: passar bra ihop med vit chokladgrädde.
Recept från Baka baka liten kaka
200 g blåbär, färska eller tinade frusna
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mixa bären. Hetta upp en del av de mixade blåbären i en kastrull och smält gelatinet där i. Blanda resten av de mosade blåbären med socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner även den. Låt stelna till i kylen innan du fyller tårtan.
Tips: passar bra ihop med vit chokladgrädde.
Recept från Baka baka liten kaka
Kommentarer
Postat av: Matilda
Hej Malin!
Hoppas att allt är bra med Dig!
Inget nytt inspirerande på G?
Kram Matilda
Postat av: Malin
Hej hej!
Allt bra här, med dig också hoppas jag!
Jodå, det är på väg, har bakat, syltat och grejjat i köket hela dagen idag, så det kommer nog in under helgen. :D Ska lägga in bilderna nu så går det fort sen.
Ha det gott!
Postat av: Sandy
Hej Malin!
Jag tänkte fråga dig vad för gelatinblad du använt dig av, är det vanliga från doctor oetker som man kan köpa i matbutikerna?
Jättebra blogg förresten!
Mvh Sandy
Postat av: Sandy
Juste glömde fråga om man kan frysa denna moussen?
Mvh Sandy
Trackback