Chokladgrädde ("Ganache")

En av de vanligaste fyllningarna jag gör. Enkel att göra, lätt att kombinera med andra fyllningar och choklad går ju hem hos de flesta.
Chokladgrädden bör göras strax innan tårtan ska fyllas då den riskerar att bli "stabbig" och svår att få jämn om den görs i förväg.

100 g valfri choklad, mjölk-, mörk eller vit
2 dl vispgrädde (något mindre om du använder vit choklad)

Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Smält chokladen i vattenbad på spisen eller i micron. Om du smälter chokladen i micron så sänk effekten något och värm ca 15 sekunder i taget och rör emellan. Chokladen får inte koka. Låt chokladen svalna något och vispa sedan ner den i grädden. Fortsätt vispa till lagom konsistens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0