Kladdkakebotten

En kladdkaksliknande botten som inte ska delas. Används med fördel som botten till en moussetårta.

150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Pensla formens kant med smör och mjöla sedan kanten. Vispa ägg och socker. Sikta ihop de torra ingredienserna. Tillsätt dem och det smälta smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.

Väldigt god tillsammans med Lyxig hallonmousse.

Recept från Hemmets veckotidning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0