Kladdkakebotten
En kladdkaksliknande botten som inte ska delas. Används med fördel som botten till en moussetårta.
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Pensla formens kant med smör och mjöla sedan kanten. Vispa ägg och socker. Sikta ihop de torra ingredienserna. Tillsätt dem och det smälta smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
Väldigt god tillsammans med Lyxig hallonmousse.
Recept från Hemmets veckotidning
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Pensla formens kant med smör och mjöla sedan kanten. Vispa ägg och socker. Sikta ihop de torra ingredienserna. Tillsätt dem och det smälta smöret i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
Väldigt god tillsammans med Lyxig hallonmousse.
Recept från Hemmets veckotidning
Kommentarer
Trackback