Minthjärtan



ca 40 st

5 dl florsocker
1 msk glukos eller vit sirap
½ äggvita
3 krm pepparmyntsarom
Ev lite kallt vatten
200 g mörk choklad
Strössel eller liknande till dekor (jag har använt strösslet "golden" från Dan sukker)

Blanda florsocker, glukos, äggvita och pepparmyntsarom i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills massan börjar binda ihop. Tillsätt ev en liten skvätt kallt vatten om massan är för torr. Ta upp massan och arbeta den smidig på bakbänken. Kavla ut den till en ca en cm tjock platta, använd lite florsocker om massan fastnar. Ta ut hjärtan, eller annan form, med ett litet pepparkaksmått och låt dem torka på ett fat en stund.
Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Doppa hjärtanen i chokladen och låt dem stelna i rumstemperatur på ett galler eller på en bricka/tallrik med bakplåtspapper. Strö på ev strössel eller liknande innan chokladen stelnat.

Recept från tidningen Hemmets journal

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0