Tårtbotten "Lika delar"

Ett recept som anpassas efter storleken på formen, vilket gör att det är perfekt att använda till figurformar.
Du behöver (mängd, se nedan):
Ägg
Socker
Mjöl
Bakpulver
(Ev kakao)
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset, och i det tredje mäter du upp lika mycket mjöl (om du vill ha en botten med chokladsmak så byt ut ca 1/3 av mjölet mot kakao).
Blanda ner bakpulver i mjölglaset:
1 tsk till 2-3 ägg
1,5 tsk till 4-5 ägg
2 tsk till 6 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, det skall bli riktigt vitt och pösigt. Blanda försiktigt ner mjölblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda längst ner i ugnen i:
20 min för 2 ägg
25-30 min för 3-4 ägg
35-40 min för 5-6 ägg
Prova med en provsticka för att se att bottnen är färdiggräddad. Låt svalna lite i formen, låt sedan kallna helt på ett galler under en bakduk.
Recept från Baka baka liten kaka
Ville bara säga tack.... bakar min bröllopstårta inför helgen och detta receptet hjälpte när formerna inte var som standard.
Så kul att höra att receptet hjälpt någon annan också! :D
Ha det gott!
Detta låter gott. Får pröva på det receptet nån dag.
Själv bakade jag en tårtbotten som blev jättebra igår :)
http://bakrecepten.se/recept-tartbotten-botten-tarta/