18-årskakor till brorsan

                   

Brorsan ville egentligen bara ha tårtan till sin födelsedag, men när jag hittade den här pepparkaksformen på Tradera så kunde jag bara inte låta bli att köpa den och baka dessa. Han är ju trots allt en rock-kille! De blev väldigt uppskattade av både honom och hans kompisar, både för smaken och utseendet.

Florsockerkakor dekorerade med kristyr som färgats grå med svart pastafärg.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej hej!

Vilka fina tårtor du gör =)!

Ska snart ha dop och funderar på att göra några tårtor själv. Tänkte om du har nåt "insider tips", ska ha blå marsipan på tårtan, men är lite nervös för att den kommer spricka. Är det väldigt krångligt att färga och kavla ut den själv och hålla den hel?



Ha de gott

2009-11-15 @ 20:41:20
URL: http://jennydepp.blogg.se/
Postat av: Matilda

Roligt Malin att jag kunnat bidra med ett bra recept till dig! Annars har det mest varit tvärt om:)

Kramisar

2009-11-16 @ 16:15:16
URL: http://matilda.arningsmark.se
Postat av: Anonym

Roligt Malin att ja gkunnat bidra med ett bra recept!! Annars är det ju du som kommer med allt det goda:)

Kram

2009-11-16 @ 16:16:33
URL: http://matilda.arningsmark.se
Postat av: Malin

Hej Jenny!

Tack så mycket, kul att du hittat hit! :D

Mina bästa tips när det gäller just marsipan är att färga den med pastafärg istället för karamellfärg, eftersom karamellfärgen gör marsipanen för blöt om man ska få en stark färg. (Pastafärg finns att köpa på t ex kakburken.se)

När det gäller själva utkavlingen så tänk på att arbeta lite med marsipanen så att den blir smidig, och sen brukar jag alltid kavla ut den på ett oljat bakbord. (Matolja som är neutral är bäst, man vill ju inte att det ska smaka olivolja om tårtan t ex :) )

Tänk även på att marsipan börjar "svettas" efter ett tag om den har kontakt med fyllningen, för att förhindra detta kan man antingen spackla tårtan med smörkräm eller pensla den med flytande margarin innan man täcker tårtan (det senare kan vara lite klurigt om man kavlat marsipanen själv).

Lycka till med tårtbaket, och återkom gärna om du funderar på något mer. Hoppas att jag varit till hjälp! :D



Ha det gott!

2009-11-16 @ 17:18:51
URL: http://malinbakar.blogg.se/
Postat av: Malin

M: Japp, tjänster och gentjänster! :D Det här receptet gillar jag starkt, man kan ju få kakorna så personliga när man använder olika utstickare. Just nu funderar jag på om man kan býta ut lite florsocker emot kakao och göra chokladkakor, måste testa någon gång! :)



Ha det gott!

2009-11-16 @ 17:22:05
URL: http://malinbakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0