Chokladkaka med chilitryffel



200 g mörk choklad
3/4 dl starkt kaffe
3 msk whiskey
100 g smör
1 dl socker
3 äggulor
1 dl vetemjöl
3 äggvitor

Chilitryffel:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
1 1/2-2 tsk finhackad röd chili
3/4 dl mörkt muscovadoråsocker
175 g mörk choklad med minst 55 % kakao

Gärna en hel chilifrukt till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i små bitar och smält dem i vattenbad tillsammans med kaffe och whiskey. Låt det svalna lite. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under fortsatt omrörning. Rör ner den avsvalnade chokladen och rör om så att allt blandas väl. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i chokladsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, låt kallna.

Häll grädde, smör, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner den i kastrullen. Rör tills tryffeln är slät bortsett från chilibitarna. Låt svalna och bred sedan över kakan. Dekorera gärna med en chilifrukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0