Mintchokladtårta med after eight



En jättegod men kraftig tårta som räcker till många. Bilden är från pappas 50-årsfest med stax över 60 gäster.

Tårta:
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr:
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme, rör om då och då. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet. häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan kallna helt.

Blanda smör, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämt över kakan och låt stelna i kylskåp. 

Recept från ICA

Kommentarer
Postat av: Carina

Vilken mästerbagare Du verkar vara... Den här bloggen ska jag tipsa en kompis som älskar att baka. Hälsningar Carina..(Tims faster)

2009-07-12 @ 19:34:44
Postat av: Matilda

Den här glasyren måste provas:)))

Kram, du vet vem

2009-07-12 @ 20:41:40
Postat av: carroP

Ett helt suveränt recept! var ju jätte gott...

2009-11-05 @ 20:33:45
Postat av: Malin

Ja, visst är den! Va kul att du inte bara tittar in här, utn att du provbakar och kommenterar också! :D Jag blir jätteglad om jag kan inspirera lite. Tack för idag! :D



Ha det gott!

2009-11-05 @ 21:22:01
URL: http://malinbakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0