Blåbärscupcakes med vaniljfrosting
12 st á ca 1 dl
Muffins:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ca 1-2 tsk blåbär, färska eller frysta, till varje cupcake
Frosting:
200 g philadelphiaost
Florsocker
Vaniljsocker efter smak
Sätt ugnen på 200 grader. Ladda en muffinsplåt med muffinsformar. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt omrörning. Häll i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka upp det mesta av smeten i formarna, lägg i blåbären och täck dem med det sista av smeten. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna under bakduk.
Vispa ihop philadelphiaost och florsocker tills frostingen börjar tjockna så att den är som mjukt smör i konsistensen. Tillsätt vaniljsocker under fortsatt omrörning. Dekorera muffinsen.
Muffinsrecept från "Vår kokbok"
Muffins:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
ca 1-2 tsk blåbär, färska eller frysta, till varje cupcake
Frosting:
200 g philadelphiaost
Florsocker
Vaniljsocker efter smak
Sätt ugnen på 200 grader. Ladda en muffinsplåt med muffinsformar. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt omrörning. Häll i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka upp det mesta av smeten i formarna, lägg i blåbären och täck dem med det sista av smeten. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna under bakduk.
Vispa ihop philadelphiaost och florsocker tills frostingen börjar tjockna så att den är som mjukt smör i konsistensen. Tillsätt vaniljsocker under fortsatt omrörning. Dekorera muffinsen.
Muffinsrecept från "Vår kokbok"
Kommentarer
Trackback