Lyxig hallonmousse
Räcker till ett lager i en normalstor tårta
4 gelatinblad
1 dl vit sirap
4 dl vispgrädde
250 g hallon, ej för kalla
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm sirapen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den heta sirapen under omrörning. Låt blandningen svalna. Vispa grädden. mosa hallonen och passera dem genom en sil så att kärnorna försvinner. Blanda sirapen först med en liten del av hallonpurén, tillsätt sedan resten. Rör i grädden.
Om du vill fylla en "vanlig" tårta (en tårta med flera bottnar och ev flera fyllningar) med moussen så låt den stå i kylen över natten och stelna. Om du istället vill göra en "moussetårta" (där man använder en botten som inte skärs upp och sen lägger på moussen som det översta lagret) så spänn en kant kring en kall kakbotten och täck den sedan med moussen och låt den stelna i kylskåp över natten.
Väldigt god tillsammans med kladdkakebotten i en moussetårta.
Recept från Hemmets veckotidning
4 gelatinblad
1 dl vit sirap
4 dl vispgrädde
250 g hallon, ej för kalla
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm sirapen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den heta sirapen under omrörning. Låt blandningen svalna. Vispa grädden. mosa hallonen och passera dem genom en sil så att kärnorna försvinner. Blanda sirapen först med en liten del av hallonpurén, tillsätt sedan resten. Rör i grädden.
Om du vill fylla en "vanlig" tårta (en tårta med flera bottnar och ev flera fyllningar) med moussen så låt den stå i kylen över natten och stelna. Om du istället vill göra en "moussetårta" (där man använder en botten som inte skärs upp och sen lägger på moussen som det översta lagret) så spänn en kant kring en kall kakbotten och täck den sedan med moussen och låt den stelna i kylskåp över natten.
Väldigt god tillsammans med kladdkakebotten i en moussetårta.
Recept från Hemmets veckotidning
Kommentarer
Trackback