Gelé till frukt/gräddtårta

Här är ett recept på en gelé som man kan använda till att pensla på frukt på t ex en gräddtårta för att den ska hålla sig fin och fräsch och för att fruktsaften inte ska rinna och missfärga tårtan.

3 blad gelatin
1,25 dl vatten
1,5-2 msk socker
1-1,5 krm citronsyra

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda och hetta upp vattnet med sockret och citronsyran. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den heta vätskan. Låt svalna tills det börjar tjockna, pensla sedan på tårtan och låt stå kallt tills det stelnat.

Recept från "Sju sorters kakor"

Receptet är halverat för att bättre lämpa sig till ovansidan av en normalstor tårta. Vill du täcka en hel tårta, dubbla receptet.

Kommentarer
Postat av: Gunnel Sköldqvist (från Mallorca -10)

Hej Malin!

Vilka jättefina bakverk och tårtor du har gjort!!

Blir riktigt imponerad och inspirerad.

Vi hörs snart!

Hälsa Tim!

Kram från Gunnel

Sten hälsar.

2010-05-01 @ 17:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0